Over SVG

Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde

De Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) is de brancheorganisatie van detaillisten van haarden, kachels, kanaalsystemen en daarbij behorende producten. De SVG-detaillist staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Vakmanschap

Door regelmatige controles ziet het SVG erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven. De markt van haarden en kachels verandert. Om op de hoogte te blijven, nemen de leden regelmatig deel aan (opfris)cursussen en moeten zij beschikken over het diploma van de Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen.

Verantwoordelijkheid

De SVG-detaillist neemt de verantwoordelijkheid voor de gehele installatie. En mocht er onverhoopt toch een geschil ontstaan dan kan dat aanhangig worden gemaakt bij de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming (SGS).

Veiligheid

Vakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide in dienst van de veiligheid. In hun advies aan de consument speelt het leefmilieu in en rond de woning dan ook een belangrijke rol. Zij beoordelen de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. En wordt de haard of kachel alleen geïnstalleerd als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is.