Een bewuste keuze maken voor een nieuwe haard.

Aardgas blijft beschikbaar, ook als Groningen in 2030 sluit

De onderhandelingen over de Klimaatwet staan al jaren op de politieke agenda. Volgens deze wet moet in 2050 de uitstoot van CO2 in Nederland met 95 procent verminderd zijn ten opzichte van de uitstoot in 1990. Dit is een enorme uitdaging en een overall oplossing is er nog niet. Tot op heden is aardgas nog steeds de meest schone fossiele brandstof gebleken.

Gashaarden zijn erg geschikt als lokale bijverwarming

De technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame haarden hebben de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Vele duurzame mogelijkheden als bijvoorbeeld haarden met een A-label zijn leverbaar. Maar ook geïntegreerde mogelijkheden met een warmtepomp – hybride systemen – zijn duurzaam en toekomstbestendige alternatieven.

Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar

Voor bijna alle woonhuizen blijft aardgas de komende vijftien jaar gewoon beschikbaar. Een gashaard is en blijft een prima investering. Het afbouwen van het gebruik van gas zal geleidelijk plaatsvinden. Mocht de gemeente uw woning gaan overzetten op bijvoorbeeld elektriciteit, dan is uw gashaard altijd aan te passen naar bijvoorbeeld propaangas.

Gashaarden zijn praktisch en mooi

Een gashaard is een gemakkelijke en gezellige warmtebron. Het is heerlijk thuiskomen na een lange dag en met één druk op de knop snel een behaaglijke warmte in de woning te creëren. Een warmtebron die perfect past in ons drukke leven. Bovendien is de gashaard een prachtige eyecatcher voor in de woonkamer, eetkamer of living. Met een gashaard kunt u uw huis verfraaien.

Artikelen Gas

Global 55XT BF ceraglass 300 dpi rgb landscape

Genieten van een gashaard zonder aardgas

Vanaf 1 juli 2018 worden nieuwbouwhuizen in Nederland verplicht opgeleverd zonder een gasaansluiting. U wilt toch een nieuwe gashaard in uw woning? Dat kan!

Element 4 gastoestel

NHK haardenspeciaalzaken

Bent u op zoek naar een mooie haard of kachel? Dan wilt u zeker weten dat u een prima product aanschaft. En dat onder voorwaarden die voor u gunstig zijn. Een haardenzaak die is aangesloten bij de NHK verkoop-installatie waarborgt die zekerheid. De NHK detaillist staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Metro 130XT3 houtset standaard 300 dpi rgb

Over NHK

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) is een platform waar voortdurend de kwaliteit en de installatie van hout, pellet en gasgestookte haarden en kachels wordt bevorderd. Ook worden op innovaties en kwaliteit gerichte samenwerkings- en overlegvormen bevorderd. De activiteiten van de Stichting NHK worden door zowel fabrikanten (NHK fabrikanten-importeurs) als detaillisten (NHK verkoop-installatie) ondersteund.