Bio-ethanol

Wat is bio-ethanol

Bio-ethanol wordt gemaakt van natuurproducten zoals mais en rietsuiker. In de meest pure vorm is het feitelijk 100% alcohol. Aangezien op pure alcohol flinke accijnzen worden geheven, wordt bio-ethanol kunstmatig verontreinigd, ofwel “gedenatureerd”. Er wordt een stof doorheen gemengd wat het ondrinkbaar maakt. Afhankelijk van de grondstof die gebruikt wordt en het proces dat gevolgd wordt, worden verschillende puurheid percentages bereikt (96% en 100% zie je veel). De 96% variant ruikt meer, de 100% variant is (vrijwel) reukloos.

Het is een alternatief voor fossiele brandstoffen. Bij verbranding van bio-ethanol komt waterdamp en een kleine hoeveelheid CO2 vrij. Ieder vuur verbruikt zuurstof. Het is dus van belang dat er nieuwe zuurstof wordt aangevoerd. Bij moderne huizen gebeurt die door de mechanische ventilatie. Bij oudere huizen door b.v. ventilatie roosters of kieren. Mocht er onvoldoende ventilatie zijn, dan is het belangrijk dat b.v. een raam op een kier wordt gezet.

bioethanol-haard-Planika

Voorbeeld bio-ethanolhaard

Geen rookkanaal nodig

Het grote voordeel van bio-ethanol kachel of haard is dat het echte vlammen geeft en overal waar een vuurtje gewenst is kan worden neergezet of opgehangen. Let er wel op dat de bio-ethanol haard TÜV en DIN gecertificeerd is, zodat u verzekerd bent van een veilig systeem. Lees altijd zorgvuldig de installatie en gebruikshandleiding alvorens met het product aan de slag te gaan! Giet nooit teveel brandstof in het toestel, verplaats een brandende haard niet en laat de brandstof altijd volledig opbranden. Doordat de toestellen vooral zijn bedoeld voor de sfeer en niet voor de warmte, zijn ze niet geschikt wanneer u de haard vaak en langdurig wilt laten branden of indien u op zoek bent naar bijverwarming. Wilt u op een eenvoudige manier genieten van een sfeervol vuur? Dan is een bio-ethanol sfeerhaard misschien wel de perfecte oplossing voor u! Een bio-ethanol sfeerhaard is vrijwel overal te plaatsen, omdat een rookkanaal niet nodig is. Door gebruik van de nieuwste technieken wordt het vuur van de bio ethanol sfeerhaarden steeds realistischer.