Vakopleiding

Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen

LET OP! In verband met het herschrijven van de lesstof is de inschrijving op dit moment gesloten. Naar verwachting zal inschrijven voor de nieuwe opleiding vanaf 1 juni 2018 mogelijk worden. Op deze website informeren wij u daarover zodra er meer bekend is.

De Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen wordt uitgevoerd in opdracht van de Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche (NHK). De NHK heeft de organisatie van de
vakopleiding in handen gelegd van de Stichting
Gerard Swarte Fonds (GSF), de examens worden afgenomen door de Stichting Examens Haarden- en Kachelbranche (SEHK).

De doelstellingen van de vakopleiding zijn:

• Het verbeteren van de vakkennis van personen werkzaam in de haarden- en kachelbranche.
  • Het verzorgen van opleidingen vanuit de Nederlandse en
    Europese wetgeving en richtlijnen op het gebied van haarden en kachels.
  • Het bijdragen aan een professionele installatie van haarden
    en kachels.

De opleiding is bedoeld voor:

• Personen die advies geven op het gebied van haarden en kachels.
  • Personen die betrokken zijn bij de installatie van haarden
    en kachels.

De vakopleiding bestaat vanaf 1 juni 2018 uit de volgende onderdelen

• Gasgestookte toestellen
  • Houtgestookte toestellen
  • Pelletgestookte toestellen (per 1 juni 2018)

Kosten

De kosten voor het volgen van de vakopleiding worden binnenkort op deze site gepubliceerd.

Uitgebreide informatie treft u in het Protocol E-learning Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen aan.

Het diploma van de vakopleiding geeft onder voorwaarden recht op het, op grond van de
Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie, mede door de overheid af te geven certificaat
“DE-installateur van houtgestookte toestellen” (DE staat voor Duurzame Energie) en vormt tevens de basis voor de EVIS-erkenning voor installateur van haarden en kachels.

Let op, onderstaande informatie betreft de oude opleidingsstructuur, deze documenten worden op basis van de nieuwe opleiding herzien.